Petak, 01.07.2022.
FOTO: Koalicija za Mostar 2020

Koalicija za Mostar u Vrapčićima: Mostar mora biti turistički centar regije

Provodeći akciju od vrata do vrata, kandidati Koalicije za Mostar 2020 danas su se družili sa građanima na području Vrapčića.

Mirza Drežnjak, kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara iz Gradskog područja Sjever, rekao je da je na području Vrapćića u proteklom periodu realizovan veliki broj projekata od ineteresa za ovu lokalnu zajednicu.

- Urađeni su projekti koji služe građanima za rekreaciju i odmor. Tu su ovaj prelijepi park i stadion malih sportova za košarku, rukomet i nogomet. Pred nama su još mnogi projekti koje želimo realizovati i za koje postoji projektna dokumentacija. Zalagat ćemo se da se u potpunosti iskoriste potencijali, što podrazumijeva: izgradnju šetališta uz Mostarsko jezero, rješenje oborinske odvodnje, izgradnju multifukcionlanog društvenog doma, otvaranje dječijeg vrtića, te proširenja postojeće osnovne škole - istakao je Drežnjak.

Hata Bebanić, kandidatkinja na centralnoj lisiti Koalicije za Mostara 2020, ovom prilikom je pozvala građane da izađu na izbore.

- Ovo su historijski izbori od kojih, po mom mišljenju, zavisi hoće li nas biti ili ne biti. Zalažemo se za jedinstven i stabilan grad, demokratski Mostar u kojem će da žive sve etničke grupe. Mostar mora biti uređen kao jedinstvena jedinica lokalne samouprave, administrativno i demokratsko sjedište Hercegovine - rekla je Bebanić.

Emir Tipura, kandinat za Gradsko vijeće Grada Mostara na gradskoj listi Koalicije za Mostar 2020, izjavio je da će se, ako bude izabran u Gradsko vijeće, zalagati za bolje funkcionisanje i digitalizaciju rada gradske administracije, podršku razvoju privatnog sektora, unapređenje komunalne djelatnosti kroz sistemsko rješavanje odvoza i skladištenja komunalnog otpada.

- Mostar mora biti turistički centar regije! Pozivam građane da izađu na izbore, daju svoj glas Koaliciji i da prepoznaju ljude koji svojim radom i zalaganjem doprinose napretku zajednice. Sve za Mostar! - poručio je kandidat Tipura.

Kanidati su položili cvijeće i proučili Fatihu na Šehidskom turbetu u Vrapčićima.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh