open-navfaktor-logo
search
Na zahtjev Vlade
Kolegij Skupštine KS odlučuje o održavanju hitne sjednice o epidemiološkoj situaciji
Počela je sjednica Kolegija Skupštine Kantona na kojoj bi trebalo biti odlučeno da se održi hitna sjednica na kojoj bi se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u Kantonu a na zahtjev Vlade KS.
15.03.2021. u 08:34
get url
text

Kako je sinoć nakon sjednice Vlade KS kazao premijer Edin Forto, razmatrane su sve moguće opcije, ali da potpuni lockdown nema smisla.

- Imajući u vidu da u ponedjeljak ujutro istječu mjere zabrane koje su bile određene za vikend, vodeći računa o složenosti epidemiološke situacije, kao i da donošenje određenih mjera može zahtijevati uključivanje Skupštine KS, zatražili smo da se o epidemiološkoj situaciji raspravlja na zasebnoj hitnoj sjednici Skupštine, čije održavanje smo tražili za 15. mart ove godine – kazao je sinoć Forto nakon sjednice Vlade.

Forto je kazao da će se nakon odluke o održavanju sjednice Vlada očitovati sa novim zaključcima i mjerama.

A danas bi trebao da zasjeda i Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo kako bi se dalje razmatrala aktuelna epidemiološka situacija i nove mjere.

Podsjećamo, tokom vikenda Sarajevo je bilo u jednoj vrsti lockdowna, gdje je bio zabranjen rad privrednih subjekata, uglavnom ugostiteljskih objekata, a čiji su vlasnici održali proteste prošle sedmice, a najavili proteste i za utorak ove sedmice.

Za danas je bio najavljen nastavak redovne sjednice Skupštine KS na kojoj bi se razmatrao ranije utvrđeni dnevni red. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.