open-navfaktor-logo
search
Zapjevao u Bijeljini
Kome je ugrožena sigurnost: Dodik na stranačkom skupu, MUP RS-a bez komentara, Vilić odbija da se izjasni
Mjere sigurnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) podignute su na najviši nivo, no Dodik uprkos tome nije mogao propustiti stranačko okupljanje u Bijeljini.
16.04.2022. u 07:45
get url
text

VEZANI TEKST - MUP RS-a: Moguća ugroženost Milorada Dodika i njegove porodice, osiguranje podignuto na najviši nivo

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a je na osnovu informacija dobijenih od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja sigurnosti Dodika i njegove porodice od određene grupacije podiglo mjere sigurnosti na najviši nivo prije nekoliko dana.

Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a, kao i oklopna vozila Despot našla su se istog dana pred zgradom Vlade RS-a gdje Dodik ima kabinet, ali i na njegovom imanju u Bakincima, općina Laktaši, nadomak Banje Luke.

No Dodik je  ipak zanemario preporučene mjere, te je prisustvovao stranačkom skupu u Bijeljini organizovanom zbog dobrih rezultata SNSD-a na izborima za članove mjesne zajednice.

- Uprkos mjerama sigurnosti koje su mi preporučene nisam mogao da propustim priliku da dođem u Bijeljinu. Tu smo i kod naših i aktivista iz koalicije da im zahvalimo i proslavimo pobjedu. Tu sam, sretan i zadovoljan. Svim građanima Bijeljine želim sve najbolje - rekao je Dodik, a zatim uskliknuo:

VEZANI TEKST - Zbog informacija o ugroženosti Dodika: Pred zgradom Vlade RS-a oklopno vozilo i pripadnici SAJ-a

-  Pošto ovdje nema novinara, živjela Srbija, živjela Rusija, živjela Republika Srpska.

Okupljanje, naravno, nije moglo proći bez da predsjednik SNSD-a ne zapjeva, te su se tako na sinoćnjem repertoaru našli i stihovi "Ovo je moja kuća, živeo sam tu, ovo je moja draga, voleo sam nju, ovo je čovek neki što mi uze sve, skitnice čekajte me, ja nemam gde".

Na pitanje kada možemo dobiti odgovor na upit da li je i na koji način MUP RS-a štitio Dodika na stranačkom okupljanju dobili smo kratko:

- Nećemo odgovarati.

Također, na raniji upit o ugroženosti sigurnosti predsjednika SNSD-a nismo dobili odgovor, a direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić odbio je izjasniti se o ovom pitanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.