Izmjene su predložili zastupnici Naše stranke Mirjana Marinković Lepić i Predrag Kojović, a kako je obrazloženo, intencija je bila da se sve naknade koje se isplaćuju uvedu u zakon, a ne da o njima odlučuje komisija.

Na sjednici Komisije nije usvojen Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi "Upravljanje strategijama na nivou BiH", a zamjenik glavnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH Ranko Krsman upozorio je da je zbog nedonošenja određenih strategija BiH izgubila značajna sredstva.

Članovi Komisije prihvatili su danas Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2017. godinu u kojem su navedene 22 najznačajnije preporuke koje se tiču zapošljavanja, javnih nabavki, interne finansijske kontrole, kapitalnih ulaganja, neusklađeno pravilnika, reguliranju plata, smještaj institucija te neangažiranih kreditnih sredstva.

Komisija je odlučila da će o Godišnjem izvještaju za 2018. godinu raspravljati u dva dijela i to o institucijama koje su dobile pozitivno mišljenje, a da će biti organizirano saslušanje predstavnika šest institucija koje su dobile mišljenje s rezervom.