open-navfaktor-logo
search
Riječi podrške
Komšić: Godišnjica napada na SAD je prilika da se podsjetimo na pravednu borbu za istinu i kažnjavanje zločinaca
Povodom godišnjice terorističkog napada u SAD-u 11. septembra 2001. godine, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, uputio je predsjedniku SAD-a Joe Bidenu riječi podrške.
11.09.2021. u 18:01
get url
text

Komšić je istakao da Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Američke Države dijele višedecenijsko prijateljstvo i partnerstvo, saopćeno je iz Press službe Predsjedništva BiH.

- Godišnjica stradanja nevinih žrtava u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine, prilika je da se podsjetimo na pravednu borbu za istinu i kažnjavanje zločinaca. BiH, također, ima bolne datume i shvata značaj godišnjica obilježavanja ovakvih tragičnih događaja i decenijama poslije, kako bi osigurali da se isti nikada nikome više ne ponove – navodi Komšić i dodaje:

- Teroristički napad u SAD-u bio je napad na demokratsko društvo koje se zalaže za mir, slobodu, sigurnost i prosperitet. U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i u svoje lično ime, upućujem Vama i Vašem narodu SAD-a riječi podrške na ovaj veoma važan datum. Čvrsto stojimo uz svoje prijatelje - poručio je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.