- Iskreno saosjećam sa Vama i Vašim narodom u ovim teškim trenucima tragedije koja se dogodila u Vašoj zemlji. U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u moje ime, Vama, porodicama i prijateljima nastradalih upućujem izraze najdubljeg saučešća. Povrijeđenim osobama želim brz i uspješan oporavak - naveo je Komšić.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je također telegram saučešća predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom.

- Poštovani predsjedniče Pendarovski,

s dubokom tugom sam primio vijest o zastrašujućoj tragediji u Tetovu, kada je u požarom zahvaćenoj bolnici život izgubilo više ljudi. Molim Vas da primite izraze mog iskrenog saučešća Vama, kao i porodicama stradalih i svim građanima Republike Sjeverne Makedonije. Molim i da povrijeđenima prenesete želje za brz oporavak. U mislima i molitvama smo uz vas u ovim teškim trenucima - naveo je Džaferović u telegramu, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković također je jutros uputila telegram saučešća ministru vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujaru Osmaniju, povodom tragičnog požara u bolnici u Tetovu.

- Duboko smo potreseni ovom nezapamćenom tragedijom. Narod Bosne i Hercegovine suosjeća sa građanima Sjeverne Makedonije. U ovim teškim trenucima naše misli su uz porodice žrtava i sve one koji se bore za oporavak - navedeno je, između ostalog, u telegramu, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH.