open-navfaktor-logo
search
Uvođenje anarhije
Konaković krije pečat, MUP ga ne poziva na saslušanje, sekretaru Skupštine prijetilo hapšenje!?
Šef Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić kazao je da "prosto ne može da vjeruje da je Elmedin Konaković javno priznao da je počinio krivično djelo"
07.01.2020. u 12:53
get url
text

Elmedin Konaković, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednik Naroda i pravde, ponovio je danas da je on sakrio skupštinski pečat.

-Pečat je tu, on je u Skupštini. On nije nestao. Zamislite da smo ovim ljudima koji se lažno predstavljaju dali pečat Kantona Sarajevo. Ustav mi nalaže da štitim procedure i ja ću ih štititi. Obavezni smo po zahtjevu zaštititi procedure. Sakrio sam pečat od bande koj je pokušala upotrijebiti ono što im ne pripada - rekao je Konaković.

I prije osam dana, Konaković je javno pred TV kamerama priznao da je on "zarobio" pečat.

-Pečat je zarobljen. Ja sam uzeo pečat, mi smo zarobili pečat, on je na sigurnom i zaštićen je - kazao je Konaković.

Poslovnikom Skupštine KS u članu 5. jasno je precizirano ko je zadužen za čuvanje pečata.

-Skupština ima pečat u skladu sa zakonom. O čuvanju i upotrebi pečata stara se sekretar Skupštine.

U konkretnom slučaju to je Almira Kulovac-Šetkić. Ona je 31. decembra 2019. godine prijavila Drugoj policijskoj upravi MUP-a Kantona Sarajevo da je pečat uzeo Elmedin Konaković i da ga koristi. Isti dan, Kulovac-Šetkić i šef Kabineta predsjedavajućeg Aida Arap saslušane su po nalogu Tužilaštva KS u svojstvu svjedoka.

Iako je javno priznao da je sakrio i "zarobio" pečat, Konaković još nije pozvan u MUP.

Da apsurd bude još veći, prema informacijama Faktora, 31. decembra u policiji su sekretaru Skupštine KS Almiri Kulovac-Šetkić rekli da je dobro što je sama prijavila nestanak pečata, te su je, kako nezvanično saznajemo, "napali" što su za to morali saznati iz medija. Također, upozorena je da nije sama došla i podnijela prijavu, bila bi uhapšena!

Podsjetimo, šef Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić kazao je da "prosto ne može da vjeruje da je Elmedin Konaković javno priznao da je počinio krivično djelo".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.