open-navfaktor-logo
search
Posjeta Crnoj Gori
Konaković sa Đukanovićem: Nužno unaprijediti međusobnu saobraćajnu infrastrukturu
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori gdje se večeras sastao sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.
22.02.2023. u 20:28
get url
text

Đukanović je izrazio zadovoljstvo što je ministar Konaković u posjeti Crnoj Gori ističući da je "ovako brza posjeta potvrda naših međusobnih dobrih odnosa". Čestitao je na novoj funkciji uz želje da njegov rad u ovoj oblasti doprinese međunarodnoj afirmaciji Bosne i Hercegovine, saopćio je MVPBiH.

- Dodao je da naše bilateralne odnose smatra dobrim i prijateljskim. Istakao je potpisani ugovor o granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Također, ukazao je na nužnost unapređenja međusobne saobraćajne infrastrukture što bi poboljšalo i turizam, trgovinsku i ekonomsku saradnju, a što je najvažnija šansa u daljem razvoju naših bilateralnih odnosa. 

Crna Gora je bezrezervno na strani teritorijalnog suvereniteta i integriteta BiH uz poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Čestitao je i kandidataki status i poručio kako su EU i NATO put bez alternative - saopćeno je.

FOTO: MVPBiH

Konaković se zahvalio na dobrodošlici, te je kazao da je "posjetama zemljama regiona, između ostalog i Crnoj Gori, želio djelima pokazati naše prioritete".

- Istakao je činjenicu da Bosna i Hercegovina i Crna Gora ostvaruju svestranu institucionalnu saradnju u brojnim oblastima čemu će ostati predana i u narednom periodu, te da je to država sa kojom nemamo otvorenih pitanja. Dodao je da kontinuitet političkog dijaloga treba nastaviti i u narednom periodu razmjenom posjeta na visokom i najvišem nivou, te je iskoristio priliku da uputi poziv predsjedniku Đukanoviću da dođe u posjetu Bosni i Hercegovini - saopćio je MVPBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.