- Zarast će rane. Vidljive su na glavi i nogama, ali bit će to sve u redu. Imam još prilično jake vrtoglavice. Rađeni su mi CT glave, koji su pokazali nagnječenje mozga, ali i da je ono u povlačenju. Psihički sam u redu. Idemo dalje, nema stajanja – kazao je Kovačević.

On je danas razgovarao sa predstavnicima Kluba novinara Banja Luka, a komentarisao je i današnje podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv nepoznatih počinilaca za pokušaj ubistva na njega.

- Ne mogu još iznositi sve indicije i detalje. To ne bi bilo fer prema onima koji vode istragu, ali ni profesionalno sa moje strane. Nadam se da će sve završiti kako treba – istakao je Kovačević

Zahvalio se svim kolegama i novinarskim udruženjima iz BiH i regije, ali i ljekarima i radnicima UKC Banja Luka.

- Izgleda da je trebalo ovako nešto da se ujedinimo ali se nadam da više neće biti sličnih povoda – dodao je Kovačević. Na pitanje da li smatra da je njegova sigurnostt trenutno ugrožena, kazao je da mu je teško na to odgovoriti.

- Imam porodicu, dvoje male djece, dobio sam drugog sina pet dana prije napada. Ne znam. Ne osjećam se direktno ugroženim, ali bilo bi suludo reći d a se ne osjećam uopšte ugrožen, znajući šta se desilo – rekao je Kovačević.

Predsjednik Kluba novinara Banja Luka Siniša Vukelić je upitao da li se bilo koji novinar u BiH može osjećati sigurno, poslije ovako brutalnog napada.

On je najavio da će se svakodnevno pratiti kako teče istraga o ovom pokušaju ubistva.

Također, ocijenio je sramotnim da su televizije sa nacionalnom frekvencijom u RS prenijele tekst jednog tabloida kako je Kovačević dobio donaciju od 80.000 dolara.

- To je crtanje mete na čelo – kazao je Vukelić.

Vukelić je najavio da se konsultuju sa pravnicima o podnošenju prijava protiv visokopozicioniranih ličnosti vladajućih stranaka u RS, koje opravdavaju ovo brutalno premlaćivanje i podstiču nasilje nad novinarima.

- Molim vas, prestanite to da radite, nećemo to tolerisati – dodao je Vukelić.