open-navfaktor-logo
search
Vruće-hladno
Krađa 650 metara sajle: "Inspektor" Magoda u akciji rješavanja misterije na Bjelašnici
Rezime, 650 metara sajle jeste, a ustvari nije ukradeno. Ustvari dio je presječen, a dio je na podu. Ustvari "sajla je povremeno mijenjala boju“
06.11.2019. u 19:14
get url
text

-Ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj jutarnje, zaljevao sam pesticidima polje iznad bukovice, kad se iznenada, na lijevoj strani sam u vidokrugu primijetio neki objekat nepoznat, koji je bio blještav ustvari, mijenjo je boju ustvari, bio je žut, zelenkaste boje povremeno...

Ovo je početak poznate pjesme Ede Maajke "Jesmo l' sami", a gotovo identično mogla bi da zvuči i priča o "krađi" 650 metara sigurnosne sajle sa ski-lifta na Bjelašnici, te finansijskoj šteti u visini od 50.000 maraka koja je nanesena ovom kantonalnom javnom preduzeću.

Uporedi li se zvanično saopćenje KJP ZOI'84 od 2. novembra, sa izjavama direktora Kenana Magode koje je jučer dao N1, a potom i za Faktor, te informacijom koju smo dobili iz MUP-a Kantona Sarajevo, ostaje nejasno kada je ukradeno 650 metara sajle, da li je stvarno ukradeno 650 metara ili je sajla samo presječena... "Ustvari povremeno je mijenjala boju"...

Na upit da li je ukradeno 650 metara sajle, Magoda nam je rekao:

-Dio sajle je ukraden, a dio neupotrijebljen jer je presječen.

"Šta znači konkretno dio sajle?", glasilo je sljedeće pitanje, na koje smo kao odgovor dobili Magodino kontrapitanje:

-Kako mislite konkretno dio?

"Konkretno, koliko je to metara ukradeno, taj dio koji je dakle ukraden?"

-Sajla je presječena i nije u upotrebi. Dio je ukraden, dio je na podovima. Ima u zapisniku policije. Imate pravo na uvid zapisnik policije. Faktoru mnoge stvari nisu jasne, vi vječito izvrćete moje riječi - glasio je Magodin odgovor (da ne bi poslije opet bilo da izvrćemo direktorove izjave, razgovor je uredno snimljen i pohranjen).

Na ponovljeno konkretno, da konkretnije ne može biti pitanje:

"Da li je ukradeno 650 metara sajle", direktor ZOI'84 nam je rekao:

-Imate zapisnik policije, možete ga dobiti na uvid. Hvala lijepa i prijatno.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da je prijavljena krađa 650 metara sajle, te da je policija izvršila uviđaj na Bjelašnici.

No, i prije nego li je istraga okončana, direktor Magoda zna "da se počinilac ne zna, te da ga nije lako pronaći".

"Inspektor" Magoda nadalje je pojasnio da čak nisu sve sajle odnesene, neke su i presječene. Nadalje, rekao je da svaki stub ima merdevine, da svako lako može pristupiti (stubovi visoki od 10 do 25 metara), da se tim putem kreću i planinari i građani.

- Lako je doći gore, popnete se na merdevine i presječete kabl - rekao je Magoda.

Rezime, 650 metara sajle jeste, a ustvari nije ukradeno. Ustvari dio je presječen, a dio je na podu. Ustvari "sajla je povremeno mijenjala boju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.