Subota, 04.07.2020.

Dobra sezona

Kraj ljeta u gradu na Neretvi: Stari grad u Mostaru preplavljen turistima

FOTO: A. Bečić Šuta

Da su velika očekivanja i od postsezone smatra zamjenik predsjednika Turističke zajednice HNK-a Semir Temim

Zadnje dane ljeta veliki broj turista provodi uživajući u ljepotama grada na Neretvi, ispijaju kafu na terasama suncem obasjanih ugostiteljskih objekata, fotografiranju uz nadaleko poznati Stari most, ali i pogledu na adrenalinom ispunjen tradicionalni skok s UNESCO-ovog zaštićenog spomenika.

Da su velika očekivanja i od postsezone smatra zamjenik predsjednika Turističke zajednice HNK-a Semir Temim. Kako navodi dovoljno je vidjeti turiste i atmosferu koja vlada u staroj gradskoj jezgri Mostara da se shvati kako lijepo vrijeme za turističku sezonu donosi blagodati. No, kako ističe za sada je nezahvalno govoriti o broju turista koji su došli i koji će doći u postsezoni, ali je uvjeren da će slika cjelokupne 2019. godine, biti na zavidnom nivou.

- Već se osjeti da je turista manje, no sezona će se nastaviti, turista ima i bit će ih i u narednom periodu, a siguran sam i u toku zime - istaknuo je Temim.

Broj turista koji posjete Mostar i HNK, kako naglašava, teško je znati u stvarnosti, jer je loš sistem prijave i odjave turista koji posjećuju HNK, tako da je stvarni broj posjetitelja, tvrdi uvijek daleko veći od onoga s kojim se raspolaže.

Kada se poboljša sistem prijave i odjave turista, iako su dodaje, iz godine u godine vidni pomaci na tom planu, tada će se raspolagati preciznije podacima o stvarnim dolascima gostiju, ali i budžetu koji u HNK pune mnogobrojni turisti.

Uprkos nesigurnim podacima o broju gostiju koji posjete HNK, grad na Neretvi je ipak daleko najzanimljiviji turistima u HNK, ali bez sumnje i u široj regiji.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh