Bez komentara

Kraj sastanka u Aluminiju: Čović "protutnjao" pored novinara, za njim i ministrica Milićević

Objavljeno: 11.07.2019. u 20:02 Autor: A. B. Š.

Nedugo nakon njega Aluminij je napustila i federalna ministrica finasija Jelka Milićević. Niti ona nije bila voljna kazati novinarima šta se dešavalo na sastanku

Dragan Čović je oko 19.30 napustio zgradu Aluminija Mostar gdje je razgovarao sa članovima Nadzornog odbora, Uprave i malim dioničarima. Nakon sastanka odvezao se pod pratnjom, a novinari nisu imali mogućnost da mu postave pitanja u vezi s današnjim razgovorima o budućnosti radnika i mostarske kompanije. 

Nedugo nakon njega Aluminij je napustila i federalna ministrica finasija Jelka Milićević. Niti ona nije bila voljna kazati novinarima šta se dešavalo na sastanku. Neki od učesnika sastanka za hrvatske medije su rekli kako se razgovaralo o spašavanju Aluminija, mogućem nastavku rada kompanije te o sudbini radnika.

 

 

Završen je sastanak u Aluminiju. Dragan Čović "odjurio" bez komentara

Posted by Faktor.ba on Thursday, July 11, 2019

Ranije danas nakon sastanka sa Čovićem u prostorijama HDZ-a u Mostaru, predstavnici sindikata Aluminija su po izlasku iz stranačke centrale saopćili da se govorilo o tome kako Aluminij neće ići u stečaj, ali više detalja nisu iznijeli. 

Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora, za hrvatsku Novu TV kazao je kako je prvi cilj zbrinuti radnike te ponovio da nema riječi o stečaju.

Radnici okupljeni ispred HDZ-a u Mostaru danas su u više navrata skandirali: "Dragane, lopove!". U nekoliko navrata došlo je i do manjih incidenata kada su okupljeni radnici i građani bacili nekoliko flaša na automobilsku kolonu u kojoj je bio Čović. Tada je jedna žena povrijeđena, a policija je privala neke od demonstranata. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije