open-navfaktor-logo
search
Bez komentara
Kraj sastanka u Aluminiju: Čović "protutnjao" pored novinara, za njim i ministrica Milićević
Nedugo nakon njega Aluminij je napustila i federalna ministrica finasija Jelka Milićević. Niti ona nije bila voljna kazati novinarima šta se dešavalo na sastanku
11.07.2019. u 20:02
get url
text

Dragan Čović je oko 19.30 napustio zgradu Aluminija Mostar gdje je razgovarao sa članovima Nadzornog odbora, Uprave i malim dioničarima. Nakon sastanka odvezao se pod pratnjom, a novinari nisu imali mogućnost da mu postave pitanja u vezi s današnjim razgovorima o budućnosti radnika i mostarske kompanije. 

Nedugo nakon njega Aluminij je napustila i federalna ministrica finasija Jelka Milićević. Niti ona nije bila voljna kazati novinarima šta se dešavalo na sastanku. Neki od učesnika sastanka za hrvatske medije su rekli kako se razgovaralo o spašavanju Aluminija, mogućem nastavku rada kompanije te o sudbini radnika.

 

 

Završen je sastanak u Aluminiju. Dragan Čović "odjurio" bez komentara

Posted by Faktor.ba on Thursday, July 11, 2019

Ranije danas nakon sastanka sa Čovićem u prostorijama HDZ-a u Mostaru, predstavnici sindikata Aluminija su po izlasku iz stranačke centrale saopćili da se govorilo o tome kako Aluminij neće ići u stečaj, ali više detalja nisu iznijeli. 

Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora, za hrvatsku Novu TV kazao je kako je prvi cilj zbrinuti radnike te ponovio da nema riječi o stečaju.

Radnici okupljeni ispred HDZ-a u Mostaru danas su u više navrata skandirali: "Dragane, lopove!". U nekoliko navrata došlo je i do manjih incidenata kada su okupljeni radnici i građani bacili nekoliko flaša na automobilsku kolonu u kojoj je bio Čović. Tada je jedna žena povrijeđena, a policija je privala neke od demonstranata. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.