Nakon provedenog anketiranja, u saradnji sa Vijećem roditelja Kantona Sarajevo, odlučeno je da će se nastava za učenike od petog do devetog razreda osnovne škole i učenike od prvog do četvrtog razreda srednje škole odvijati kao online nastava, što ima karakter redovne nastave i neće se nadoknađivati.

Za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola učitelj/učiteljica će roditeljima dati upute (primjera radi, putem viber grupe) učenicima za učenje i eventualno izvršiti provjere.

Ovo se odnosi samo u slučaju kada Vlada Kantona Sarajevo donese odluku o proglašenju epizode "Uzbuna".

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, pozivaju roditelje i učenike da na stranici Vlade KS, prate donošenje odluka o proglašenju epizoda: "Pripravnost", "Upozorenje" ili "Uzbuna".

- U slučaju proglašenja epizoda "Pripravnost" ili "Upozorenje", pozivamo Vas da postupite u skladu sa ranije datim instrukcijama Ministarstva (djeca ne borave na otvorenom prostoru van zgrade u vrijeme malih i velikog odmora, časovi tjelesnog odgoja ne odvijaju se u dvorištu škole, zabranjuje se održavanje sportskih i kulturnih aktivnosti na otvorenom), a u vrijeme proglašenja epizode "Uzbuna", molimo Vas da postupite u skladu sa gore navedenim – navodi se u saopćenju Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.