open-navfaktor-logo
search
Istražni postupak
Kratina: Imenovanje Julardžije za direktora Fonda problematično, hoće li ga Vlada FBiH podržati?
U okviru zastupničkih pitanja na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH zastupnica Alma Kratina (DF) je pitala Vladu FBiH hoće li dati prethodnu saglasnost da se Ekrem Julardžija imenuje za direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a protiv kojeg se vodi istraga.
27.04.2022. u 14:56
get url
text
Alma Kratina

- Moje zastupničko pitanje se odnosi na imenovanje vrlo, pa rekla bih, problematično sa aspekta odgovornosti Vlade FBiH i nadam se da ću vrlo brzo dobiti odgovor. Da li će na saglasnost Vlade FBiH, a nakon intervjua sa kandidatima i odlukom Komisije, da je prvorangirani kandidat za mjesto direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Ekrem Julardžija, utjecati činjenica da se radi o osobi protiv koje se, kao i njegovih saradnika iz firme Apel-promet već dvije godine vodi istraga Tužilaštva SBK zbog zloupotreba poticaja za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Odnosno, ozbiljnim problemom sa fiktivnim zapošljavanjem ovih osoba. Napomenut ću da se dvije firme koje su pod utjecajem i kontrolom spomenutog prvorangiranog kandidata za ovako značajno mjesto, pod ozbiljnim optužbama i dok je tako, nadam se da Vlada FBiH neće poslati negativu poruku i dati saglasnost na jedno ovakvo imenovanje - kazala je Kratina.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.