Petak, 02.12.2022.

Križevići kod Zvornika: Radnici BH Telecoma obućom i školskim priborom obradovali 116 mališana

Trinestu godinu za redom Jedinstvena organizacija boraca (JOB) Generalne i Direkcije Sarajevo, toplom obućom za predstojeće zimske mjesece, obradovali su 116 djece povratničkog naselja Križevići kod Zvornika, učenika jedne od šest područnih osnovni škola "Desanka Maksimović."

Tradicionalnoj humanitarnoj akciji, koja bi sasvim sigurno mogla biti primjer svim kolektivima u našoj zemlji da i oni nešto slično organiziraju, ove godine odazvao se rekordan broj radnika BH Telecoma. 

Kasim Pita

Prema riječima Kasima Pite, predsjednika JOB-a BH Telecom Direkcija Sarajevo, ovom akcijom pređena je brojka od 1.500 mališana koji žive u povratničkim naseljima diljem BiH kojima su radnici ove kompanije poklonima izmamili osmijehe na lica.

- Ne znam da li bi se danas igdje osjećao bolje nego ovdje u Križevićima sa ovom djecom. Iskreno se nadam da će i naše mlađe kolege, kako vrijeme bude odmicalo, nastaviti akciju na koju je, a to vam sa sigurnošću mogu kazati, ponosan svaki radnik BH Telecoma – ističe Pita i dodaje da posebnu podršku za ovu akciju imaju od Generalne direkcije BH Telecom i kolegija direktora.

Osnovci područne škole "Desanka Maksimović" u povratničkom naselju Križevići

Osim zimske obuće, djeca su dobila i školski pribor, majice, torbe, slatkiše.

- Ne planiramo stati, gledamo da se naša akcija narednih godina proširi, pa da osim obuće, djeca dobiju i odjeću. Želimo roditeljima povratničkih naselja u našoj zemlji barem donekle olakšati svakodnevni život i pokazati da nisu sami i da mislimo na njih – kaže Pita.

Sedmogodišnji Kenan Mujčinović, učenik drugog razreda, obradovao se poklonu. Kaže da sa nestrpljem čeka da dođe kući i proba čizme koje je dobio.

- Dobar sam učenik, a najviše volim matematiku, ona mi je omiljeni predmet. Kad porastem želim biti doktor – rekao nam je ovaj dječak stiskajući u rukama poklone.

Asja Hasanović također je drugi razred OŠ "Desanka Maksimović". Sada se kaže igra sa Barbikama, a kad poraste želi biti učiteljica i trenirati košarku.

I osmogodišnjem Benjaminu Kadiću, učeniku trećeg razreda, najdraži predmet je matematika. Želio bi trenirati odbojku i biti učitelj kad poraste.

- Dobio sam svašta, cipele, sveske, olovke, majicu. Jedva čekam da sve probam – govori Benjamin.

Ovo je četvrti put da radnici BH Telecoma posjećuju povratnička mjesta Zvornika. Za narednu godinu pripreme su već počele.

- Dogodine ćemo malo sjevernije, idemo prema Prijedoru. I tamo je puno mališana koje želimo obradovati – poručio je Pita.   

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh