Prošlog vikenda, na punktu u Grand Centru Ilidža, vakcinisane su 562 osobe.

Vakcinacija u tržnim centrima počela je 6. novembra ove godine, a ukupno je na ovim punktovima vakcinisano 2.000 osoba.

Ovog vikenda, 27. i 28. novembra, akcija se nastavlja u Importanne Shopping Centru. Onima koji se odluče vakcinisati u ovom centru, na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati, a svima koji pristupe vakcinaciji, Importanne Shopping Centar je omogućio besplatan cjelodnevni parking i osvježenje.

Naglašavamo da se treća doza neće aplicirati na ovim punktovima, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, u skladu sa preporukama Kriznog štaba MZ KS. Treću dozu u Kantonu Sarajevo mogu primiti svi punoljetni građani.

- Na ovaj način želimo građanima omogućiti još lakše obavljanje vakcinacije, a izabrali smo prostor tržnog centra, jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno kada je riječ o danima vikenda. Bitno je naglasiti da su ovaj punkt posjećivali najviše mladi ljudi, ali vakcinisane su sve starosne kategorije. Vakcinisana su i djeca starija od 12 godina uz saglasnost roditelja - saopćeno je iz Ministarstva zdravstva KS.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezna maska i održavanje distance u zatvorenom prostoru.