open-navfaktor-logo
search
Generalni sekretar
KSBiH u škripcu, komercijalne banke spašavaju odlazak reprezentacija na SP i EP
Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas ima pune ruke posla kako bi pokušao sa svojim saradnicima obezbijediti sredstva za košarkaške selekcije koje uskoro nastupaju na velikim takmičenjima.
22.07.2022. u 12:50
get url
text

KS BiH nalazi se u škripcu, budući da nema dovoljno sredstava na računu, a izlaza gotovo da nema. Čolan tvrdi da postoji još jedna opcija.

VEZANI TEKST - Upitan nastup košarkaških reprezentacija BiH na velikim takmičenjima

- Mi smo aplicirali kod naših komercijalnih banaka da pokušamo napraviti neku pozajmicu da ovaj prvi val troškova, gdje moramo kupovati karte i rezervisati smještaje za Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo, da to pokrijemo. Čekamo odgovore od njih. Već smo poslali dopise i zovemo poslovne subjekte da nam pomognu i da pokušamo s njima nešto da uradimo - rekao je Čolan za N1.

U sve se uključila i australijska dijaspora, kada je u pitanju ženska košarkaška reprezentacija.

- Australijska dijaspora je već uz aplikaciju Go fund me prikupila određeni iznos sredstava, gdje će oni pokriti taj smještaj koji je potreban u Australiji. Čak će pokušati da nađu i nekog sponzora, jer mi kroz Mundobasket imamo mogućnost reklamiranja nekih kompanija kroz sponzorski dio reklame na leđima i šorcevima dresova. Do ovog momenta nismo našli zainteresovanu stranu, ali pokušavamo - kaže Čolan.

- Sve to, međutim, ne rješava problem sistema finansiranja državnih sportskih saveza, koji u svojoj suštini predstavljaju državu, a ne dobijaju značajnija sredstva kako bi mogli opslužiti sve potrebe svih državnih selekcija - tvrdi na kraju Amer Čolan.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.