open-navfaktor-logo
search
Kosovski premijer
Kurti pozvao srpske dužnosnike da ne napuštaju institucije
 Na današnjoj sjednici Vlade Kosova kosovski premijer Albin Kurti pozvao je srpske dužnosnike da ne napuštaju kosovske institucije te je istaknuo kako je vlast na Kosovu posvećena razvoju, integraciji, jednakosti za sve građane.
09.11.2022. u 12:21
get url
text

- Mi smo odgovorna vlast, protiv svih kriminalaca, posvećena razvoju, integraciji, jednakosti za sve, poštovanju prava manjina i služenju građanima bez razlike i diskriminacije. Oni koji nalažu napuštanje kosovskih institucija su oni kojima smetaju zakonitost i ustavnost, borba protiv kriminala i korupcije u našoj zemlji - rekao je Kurti, prenose mediji u Prištini.

Kosovski Srbi odlučili su u subotu, u jeku krize zbog namjere vlade Kosova o preregistriranju tablica izdanih u Srbiji, napustiti sve kosovske institucije.

VEZANI TEKST - Predstavnici Srba sa sjevera Kosova izlaze iz institucija, policajci skinuli uniforme

Te odluke bit će na snazi dok Priština ne povuče mjere o preregistraciji i dok ne formira Zajednicu srpskih općina, priopćio je poslije polusatnog sastanka u sjevernokosovskoj općini Zvečan Goran Rakić, predsjednik Srpske liste.

Srbi su povukli svog predstavnika u Kurtijevoj vladi i svih 10 zastupnika, napustili policiju regije Sjever, pravosudne institucije i četiri mjesta gradonačelnika u općinama na sjeveru Kosova. Danas su ostavke podnijeli i viši službenici općinskih izbornih komisija na sjeveru Kosova i to, kako su kazali, zbog najava kosovske Vlade da će raspisati izvanredne izbore u tim općinama.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.