Veliki rezultat

Larisa Cerić srebrena na Grand Slamu u Bakuu

Objavljeno: 12.05.2019. u 17:17

Ovaj veliki povratak poslije ozbiljne rupture kvadricepsa daje nadu u prvu olimpijsku medalju za Bosnu i Hercegovinu

Novi veliki uspjeh pripredila nam je najbolja bosanskohercegovačka sportašica Larisa Cerić. Naša džudistkinja na jedom od najjačih takmičenja na planeti, "Grand Slamu Baku 2019" osvojila srebrenu medalju.

Na Grand Slamu Cerić je u prvom kolu pobijedila Rochel Nunes (Portugal), a potom su pale Anne Bairo (Francuska), Irina Kindzerska (Azerbejdžan) Irinu AZE, da bi u finalu poražena od Yelisavete Kalanina iz Ukrajine.

Ovaj veliki povratak poslije ozbiljne rupture kvadricepsa daje nadu u prvu olimpijsku medalju za Bosnu i Hercegovinu.

- Ovo je još jedna potvrda predanog i više nego uspješnog rada judo aktivista iz JSBIH i osnovnih judo organizacija - saopćeno je iz JSBiH.

Na Grand Slamu u Bakuu nastupila je i Aleksandra Samardžić. U prvom kolu bila je uspješnija od predstavnice Rusije Taisije Kireeve, da bi u drugom kolu poražena od bivše viceprvakinje svijeta, Špankinje Marie Bernabeu.

Uz našu reprezentaciju bila je Arijana Jaha, a ponosan na rezultate iz Bakua je i selektor Branislav Crnogorac.

- Ovo je samo još jedna potvrda da se Larisa Cerić čvrsto etablirala među najbolje džudo takmičare planete - kazao je Crnogorac.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije