open-navfaktor-logo
search
Povratak Rummeniggea
Legenda ponovo u Bayernu: Uvjet bio da ode Salihamidžić?
Bayern je na kraju nedavno završene sezone napravio brojne promjene u upravljačkim strukturama.
31.05.2023. u 14:33
get url
text

Otkaze su dobili izvršni direktor kluba Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Sada se bavarski gigant vraća provjerenim kadrovima. Karl-Heinz Rummenigge jedan je od njih. Iako je njegova era u Bayernu trebala biti završena 30. juna 2021. godine, legenda Bayerna ponovo je u klubu. Rummenigge je otišao sa željom da ima više vremena za svoju porodicu s uvjerenjem da je fudbalsku porodicu ostavio u dobrim rukama. Pogriješio je, piše njemački Sport1.de.

Njemačka legenda ponovo je u Bayernu. Sada "samo" kao član Nadzornog odbora.

Rummenigge je, navodno, svoj povratak uvjetovao odlaskom Hasana Salihamidžića.

- Rummenigge je još sredinom aprila čelnicima kluba nagovijestio da će prihvatiti mjesto u nadzornom odboru samo ako Salihamidžić bude smijenjen. Naljutio se na njega zbog sukoba s trenerom Hansijem Flickom. Salihamidžić nije jedini krivac za turbulentnu sezonu i pokazao je veličinu gospodskim odlaskom iz kluba - piše Sport1.

Ne zaboravimo ni to da Uli Hoeneß, iako počasni predsjednik, i dalje vuče konce u Bayernu, a dolaskom Rummeniggea može se konstatovati da se klub vratio starom poretku.

Popularni Braco je bio sportski direktor Bayerna od 2017. godine.

Važeći ugovor je imao do ljeta 2026. godine. Njemački mediji javljaju da Salihamidžića čeka između šest i osam miliona eura otpremnine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.