Johannes Hahn

Lideri moraju ispoštovati rok o formiranju vlasti

Objavljeno: 21.08.2019. u 16:30

Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju EU danas je na Twitteru osvrnuo na aktuelnu političku situaciju u državi, podcrtavši da deset mjeseci nakon izbora građani BiH s pravom očekuju da će formiranje vlasti napredovati kako bi se ubrzale neophodne reforme na evropskom putu. 

Hahn: Ubrzati reforme na evropskom putu

Johannes Hahn, komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju EU danas je na Twitteru osvrnuo na aktuelnu političku situaciju u državi, podcrtavši da deset mjeseci nakon izbora građani BiH s pravom očekuju da će formiranje vlasti napredovati kako bi se ubrzale neophodne reforme na evropskom putu. 

Osvrnuo se i na  sporazum koji su 5. avgusta potpisali lideri tri vodeće stranke u BiH - Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović. 

- Lideri su 5. augusta postavili tridesetodnevni rok. Moraju ispoštovati vlastitu posvećenost tom roku i ostati vjerodostojni - naveo je Hahn u tvitu. 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije