open-navfaktor-logo
search
Analizirali Zmajeve
Lloris: Protiv Francuske su svi motivisani, Deschamps: BiH ima igrače na top nivou
Fudbaleri Francuske su nakon gostovanja u Kazahstanu doputovali u Sarajevo, gdje će u srijedu igrati meč 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
30.03.2021. u 17:32
get url
text

- Francuska i BiH su najbolje ekipe u grupi, ja bih dodao i Ukrajinu. Radi se o teškoj grupi. Utakmica će biti teška, važan je meč, ali nije odlučujući - odgovorio je selektor Fracnuske Didier Deschamps na pitanje "da li će pobjednik susreta na Grbavici napraviti pola posla u borbi za Mundijal".

- Mlada i podmlađena ekipa. Imaju iskusnih igrača na top nivou. Istina je i da BiH ima novog selektora. Analizirali smo utakmicu protiv Finske. Selektor BiH je pozitivan na koronavirus i mi mu želimo brz oporavak - dodao je selektor Francuske.

Na pitanja novinara je odgovarao i Hugo Lloris, čuvar mreže Trikolora.

- Najvažnije je da smo psihički dobro. BiH je imala laku sedmicu, nisu igrali. Počet će jako, pokušat će se nametnuti tehnikom - rekao je golman Tottenhama i francuske selekcije.

- Imamo ambiciju da se suprotstavimo protivniku, nametnemo igru, kontrolišemo loptu. Ekipa BiH ima druge karakteristike, nadareni su, talentovani, jako je važno da imamo loptu - govorio je Francuz, uz skroman učinak prevoditelja na konferenciji za medije.

Šta očekuje od meča protiv Zmajeva?

- Ekipe protiv Francuske su dosta motivisane, daju najbolje, sve od sebe. Mislim da će se tako ponašati i Bosna i Hercegovina - veli Lloris.

On je dobio i pitanje o Miralemu Pjaniću.

- Nisam iznenađen karijerom koju je napravio. Jedva čekam da ga vidim na terenu - rekao je Lloris o bivšem saigraču iz Lyona

Za 18 sati zakazan je trening Francuza na Grbavici.

Utakmica se igra u srijedu od 20.45 sati. Meč će suditi ponajbolji svjetski arbitar Daniele Orsato iz Italije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.