open-navfaktor-logo
search
Međunarodni skokovi
Lorens Listo će 2. augusta braniti naslov pobjednika u Zenici
Planirano je da se ovogodišnje takmičenje, umjesto sa platforme "desetke", održi sa visine od 14 metara
25.07.2019. u 16:21
get url
text

Drugi međunarodni skokovi u vodu "Zenica 2019" bit će održani 2. augusta na Gradskim bazenima u naselju Crkvicu, a trofej pobjednika od prošle godine branit će Mostarac Lorens Listo.

Planirano je da se ovogodišnje takmičenje, umjesto sa platforme "desetke", održi sa visine od 14 metara.

- Zahvalni smo i Klubu skakača iz Mostara, koji su inicijatori i pokretači ove lijepe priče, koja već drugu godinu živi u Zenici - kazao je na današnjoj press konferenciji organizator i skakač Mustafa Šarić, koji se nada da će do te manifestacije biti okončan i postupak registracije Sportsko-rekreativnog kluba Lasta.

On je dodao da je 36 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Danske i Njemačke već najavilo dolazak u Zenicu, među kojima i prošlogodišnji pobjednik Lorens Listo. Nastupit će i sedam-osam takmičara koji su mlađi od 18 godina te koji će skakati uz dozvolu roditelja, a ponovo će najmlađi biti petnaestogodišnji Zeničanin Semir Mahmić.

- Prošle sam godine osvojio četvrto mjesto, a i ove ću godine pokušati da budem među najboljim. Cilj mi je da skočim i sa Starog mosta, ali i da nastavim tradiciju zeničkih skakača - kazao je Mahmić.

- Izuzetno mi je drago da se nešto novo dešava u Zenici. I mi smo vremenom postali brend u sportovima na vodi, a ovo je sport na vodi - ističe Dajan Vinovčić, član SRK-a Bosna, koji će pružiti podršku organizatorima manifestacije.

Članovi ocjenjivačkog žirija bit će i legendarni mostarski skakači Samir Zukanović i Emir Balić, zatim Branko Bogičević, Vesna Jevtić i Faruk Sokolović iz Srbije te Sanel Selman iz Zenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.