Potpredsjednica FBiH

Mahmutbegović čestitala Azri Dedić: Pokazala si nam kako se bori za domovinu

Objavljeno: 21.10.2019. u 10:51

Potrebno je formirati fond i iznaći sistemska rješenja za finansiranje rada vrhunskih sportista, navela je Mahmutbegović

Melika Mahmutbegović

FOTO: AA

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitku mladoj bh. džudistkinji Azri Dedić na osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu ID u džudu održanom u Kölnu.

Njenu čestitku prenosimo u cijelosti: 

-Draga Azra, u ime građana Federacije Bosne i Hercegovine i svoje ime, najsrdačnije ti čestitam na osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. Veoma smo ponosni na sve tvoje uspjehe tokom 12 godina bavljenja sportom. Svojim nastupom uspjela si, ne samo zasjeniti konkurenciju na Evropskom prvenstvu, već svima nama još jednom pokazati kako se brane boje svoje domovine.

Ti si, također, primjer kako se moramo boriti za svoje snove i biti istinski pobjednici. Također, želimo čestitati tvome treneru Fikretu Bečiću, porodici i svima koji su te podržavali na putu do ovog velikog cilja i osvajanja zlatne medalje, kao sna svakog vrhunskog sportiste.

Ujedno, tvoj uspjeh je još jedna potvrda zašto je važno da postoji fond iz kojeg će se finansirati vrhunski sportisti. Želim ti mnogo sreće u daljnjem radi i još puno zlatnih medalja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije