Zajedno za Zećirijem susretu sa potpredsjednicom Mahmutbegović prisustvovala je i njegova kćerka Mirsada, učenica prvog razreda Tekstilne škole. Želeći javno izraziti priznanje Sulejmanu Zećiriju koji je, uprkos teškoj porodičnoj situaciji, poštenje stavio iznad svega, potpredsjednica Mahmutbegović je odlučila dodijeliti jednogodišnju stipendiju njegovoj kćerki za školovanje.

- Želimo podržati Vaše poštenje i Vašu borbu za porodicu. Vjerujem da je zadržavanje moralnih principa put kojim možemo ići naprijed - kazala je, uz ostalo, Mahmutbegović tokom susreta, interesujući se za uvjete u kojima živi 13-člana porodica Zećiri.

Sulejman Zećiri, bivši borac 109. i 145. brigade Prvog korpusa Armije RBiH, koji je rat proveo na Treskavici i drugim bosanskohercegovačkim ratištima, gdje je ukupno tri puta ranjen, kazao je da nije imao dileme da li da pronađeni novac što prije vrati njegovom vlasniku.

Štaviše, odbio je namjeru vlasnika novca da ga nagradi za pošteni pronalazak.

- Meni je otac rekao da nikada ne uzimam novac koji nisam zaradio, ma u kakvoj situaciji bio, i ja tome učim i moju djecu - kazao je, uz ostalo, Zećiri potpredsjednici Mahmutbegović.

Zećiri je bez zaposlenja, ali uspijeva da izdržava svoju porodicu baveći se poljoprivredom, a tokom ljeta radi i u šumi. Najveća mu je želja da odškoluje djecu i da dočeka da njegovi sinovi dobiju zaposlenje, što mu je ranije obećavano. Uputio je izraze zahvalnosti potpredsjednici Mahmutbegović, dodavši da mu mnogo znači što je njegova gesta prepoznata i kod nosilaca najviših dužnosti, te da će Federacija BiH pomoći školovanje njegove kćerke, saopćio je Kabinet potpredsjednice FBiH.