open-navfaktor-logo
search
Telegram saučešća
Mahmutbegović: Srebreničanka Kada Ramić bila je istinska bosanska heroina
Povodom preseljenja na ahiret srebreničke majke Kade Ramić, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća članovima njene porodice, saopćeno je iz ureda potpredsjednice FBiH.
04.12.2020. u 15:47
get url
text

- Poštovana porodico, znamo da vas je teško utješiti u vašoj boli, ali znajte da ste i u ovim danima punim tuge, u našim mislima i molitvama. Vaša majka i nana Kada Ramić bila je istinska bosanska heroina koja je uprkos strašnoj tragediji i gubitku četiri sina, vaših Sabita, Dževada, Džeme i Mehmedalije, ostala stamena, dostojanstvena i gorda. Nana Kada će za nas uvijek biti simbol hrabrosti bosanskohercegovačke žene i odlučnosti u borbi za istinu i pravdu. Na primjeru vaše, ali i ostalih porodica iz Srebrenice, Bratunca i drugih gradova u Podrinju, potvrđuje se istina o najvećem zločinu u Evropi poslije Drugog svjetskog rata ma koliko i danas, 25. godina poslije, bila intenzivna nastojanja institucija u bh. entitetu RS, a nažalost i u susjednoj Srbiji, da sistemski negiraju genocid i zločine - navela je Mahmutbegović.

Dodala je da su, iako je genocidna namjera bila jasna, preživjeli članovi porodice Ramić i Kadini potomci, ali i ostali Srebreničani, Podrinjci ostali da svjedoče istinu te žive u svojoj slobodnoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

- To je dokaz da zločinački naum nije i neće uspjeti. Sudbina majke Kade mora svima nama biti emanet da se još odlučnije borimo za istinu, da svi zločinci budu privedeni pravdi te da oni koji negiraju genocid završe na smetljištu historije, gdje im je i mjesto. Posebni ljudi žive u našim srcima i kad nisu pored nas. Molimo Milostivog Boga da nana Kada napokon nađe svoj mir i da se na Boljem svijetu susretne s onima za kojima je njezino srce toliko čeznulo - navela je u pismu saučešća potpredsjednica FBiH Mahmutbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.