open-navfaktor-logo
search
Suđenje Oriću
Majke Srebrenice i Žepe: Ovo je montiran proces, zahtijevamo oslobađajuću presudu
Sramno je što mu se uopšte i sudilo. Ako ne bude oslobađajuća presuda onda ćemo mi žrtve genocida tražiti da Sud i Tužilaštvo prestanu sa radom. Neka idu svojim kućama, neka čuvaju žene ili djecu, kazala je Subašić
09.11.2018. u 18:46
get url
text

Munira Subašić, predsjednica Udruženja Majki enklava Srebrenica i Žepa kazala je nakon današnjeg ročišta u Sudu BiH da je predmet koji se vodi protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića "još jedna sramota Suda BiH i Tužilaštva BiH".

- Oni traže da presuda bude zasnovana na svjedočenju lažnog svjedoka koji je kriminalac, 11 puta osuđen i koji ne smije ni doći u BiH. Mi žrtve genocida tvrdimo da ovdje vlada politika, da ovdje ne vlada pravda. Hapse se Srebreničani, koji su krivi samo što su preživjeli, a ne hapse se generali i pukovnici koji su po Srebrenici gazili bebe, silovali žene i ubili više od 10.000  osoba - kazala je Subašić, kazavši da je "ovo montirani proces koji je dokaz da politika iz Banje Luke, zajedno sa Tegeltijom upravljaju Sudom BiH, a da sudije i tužioci moraju donositi odluke onako kako on kaže".

- Očekujem oslobađajuću presudu, sramno je što mu se uopšte i sudilo. Ako ne bude oslobađajuća presuda onda ćemo mi žrtve genocida tražiti da Sud i Tužilaštvo prestanu sa radom. Neka idu svojim kućama, neka čuvaju žene ili djecu - kazala je Subašić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.