open-navfaktor-logo
search
Kritike
Mandra: SNSD bi blokiranjem formiranja vlasti mogao zapečatiti svoju političku sudbinu
Istakao je da SNSD ne može držati sve u BiH "kao taoce svoje izolacionističkih politika"
12.06.2019. u 14:49
get url
text

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra smatra da je nedopustiva blokada te institucije zakonodavne vlasti koju predvodi SNSD.

- Nedopustive su negativne ocjene predstavnika SNSD-a o preporukama iz Mišljenja Evropske komisije za nastavak EU puta BiH. Nakon što već mjesecima otvoreno odbijaju saradnju s NATO savezom, utemeljenu na usvojenim zakonima, sada dolaze i najave opstrukcija i i blokada EU puta, samo zato što preporuke Evropske komisije idu ka jačanju državnog nivoa, što smeta SNSD-u. Ne može interes te stranke biti iznad interesa evropskog puta cijele države - izjavio je za Mandra.

Istakao je da SNSD ne može držati sve u BiH "kao taoce svoje izolacionističkih politika".

- Nedopustivo je da nastavljaju blokirati formiranje vlasti i nastavak EU i NATO puta, s ciljem da prikažu BiH kao "nemoguću državu". SNSD mora znati da će ovim i definitivno priskrbiti sebi imidž izolacionističkog faktora s kojim je nemoguće sarađivati, čime bi mogli zapečatiti svoju političku sudbinu. Pozivamo ih da dobro razmisle o tome kuda ih vodi ovaj put, te da prestanu blokirati formiranje vlasti i nastavak euroatlanskih integracija - rekao je Mandra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.