open-navfaktor-logo
search
Oglasili se navijači
Manijaci krenuli u akciju: Šta smo mi bez Želje i šta je Željo bez nas?
Navijačka grupa The Maniacs novi je generalni sponzor Fudbalskog kluba Željezničar.
16.12.2022. u 18:56
get url
text

Navijači Plavih otvorili su poseban telefonski broj preko kojeg svi Željini navijači mogu dati svoj doprinos u iznosu od 2 KM po pozivu, a sve kako bi se skupilo 300.000 KM za generalno sponzorstvo.

- Prije nekoliko dana Uprava kluba je iznijela neke činjenice koje su zabrinule sve Željine navijače. Unatoč pozitivnom poslovanju, pomacima u organizaciji i sportskom planu, dugovi su se kao oblak nadvili nad stadionom Grbavica i čekao prvi grom koji će udariti na našu imovinu. Također se govorilo i o potencijalnom investitoru, nekome ko će kao akcioni junak, u posljednjim sekundama trilera da spasi dan, ali...

VEZANI TEKST - FK Željezničar dobio generalnog sponzora, Manijaci će osigurati 300.000 KM

Akcijom članstva iz januara ove godine napravljena je ogromna stvar, a ovom akcijom idemo i to nadmašiti. Naučeni smo da težimo ka tome da uvijek možemo nadmašiti svoje mogućnosti i dati više nego što dajemo. Naučeni smo da Željo nije samo sportski kolektiv, već mnogo više od toga. Naučeni smo da se Željo na nas ne treba oslanjati samo kada je u pitanju borba na zelenom polju, već da smo oslonac klubu u svim segmentima funkcionisanja. Naučeni smo da je razlika između nemogućeg i mogućeg u odlučnosti!

Ovo je još jedan od momenata kada su navijači ostali jedini koji će dati ruku spasa, a šta smo mi bez Želje i šta je Željo bez nas?

Kroz historiju našeg kluba, najljepše slike, prilike i momente kreirali su navijači i svojim djelima i odanošću pokazali smo da smo pokretačka snaga koja nikada neće zakazati. Naša spremnost, privrženost i požrtvovanost nije se ogledala u lijepim momentima i uspjesima, nego suprotno. Sve navedeno uvijek smo pokazivali onda kada je bilo najteže i onda kada je to najviše trebalo - poručili su navijači na svojoj Facebook stranici, dodavši:

- Do sada se pred grupu nije postavio veći izazov i iskušenje, predstoji nam mukotrpan rad i borba da ovo uradimo uspješno kao i sve projekte do sada.
Grupa se ispred svih Željinih navijača odlučila na potez koji još nije viđen u svijetu sporta, a to je da navijači budu generalni sponzor kluba!

Cilj ovog projekta je osigurati minimalno 300.000 KM, te zakupiti mjesto generalnog sponzora. Odlučeno je da bude otvoren poseban telefonski broj preko kojeg svi Željini navijači mogu dati svoj doprinos u iznosu od 2 KM po pozivu. Za Manijake i Željovce van Bosne i Hercegovine osiguran je devizni račun preko kojeg mogu učestvovati u ovom projektu.

Svoj doprinos u akciji možete dati na sljedeći način:

Pozivom na broj 17045, bez obzira na telefonskog operatera u BiH

Uplatom iz inostranstva:

Svrha uplate: Doprinos za generalnog sponzora

Beneficiary's bank:

PRIVREDNA BANKA SARAJEVO DD SARAJEVO

Obala Kulina bana 18

71000 Sarajevo, Bosnia and HERZEGOVINA

SWIFT Addres: PBSCBA22XXX

FULL BENEFICIARY NAME:

THE MANIACS- UDRUŽENJE NAVIJAČA FK ŽELJEZNIČAR

FULL BENEFICIARY ADDRES

ZVORNIČKA 27,

71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Correspondent bank in EUR

RAIFFEISEN BANK AG VIENNA

SWIFT Address: RZBAATWW

UNICREDIT BANK AUSTRIA AG VIENNA

SWIFT Address: BKAUATWW

LANDERSBANK BADEN WUERTENBERG STTUTGART

SWIFT Address: ZABAHR2X

UNICREDIT MILANO SPA MILANO

SWIFT Address: UNCRITMM

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.