open-navfaktor-logo
search
BiH oslabljena
Marica Gajić zbog povrede napušta Japan, neće pomoći Zmajicama u kvalifikacijama za SP
U utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kanade i Japana, selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, nažalost, neće moći računati na Maricu Gajić.
10.02.2022. u 08:54
get url
text

Članica francuskog prvoligaša Flammes Carolo povrijedila se tokom treninga u Osaki te je, prema prvim ljekarskim procjenama, čeka višesedmični oporavak.

VEZANI TEKST - FIBA: Zmajice čekaju potvrdu da su se plasirale na Svjetsko prvenstvo
 

- Nažalost, ostali smo bez Marice Gajić u ovim kvalifikacijama. Povrijedila se tokom treninga, nije bilo nikakvog kontakta s drugom igračicom. Ovdje u Osaki urađena je i magnetna rezonanca, kako bi se preciznije utvrdio stepen povrede. Ne radi se o obnovljenoj, već o novoj povredi, riječ je o mišiću lijeve potkoljenice. Ona će se vratiti u Francusku sutra, osigurali smo avionsku kartu, gdje će nastaviti oporavak. Svi se nadamo da će što prije zaliječiti povredu i ponovo zaigrati - ističe generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Naš nacionalni tim tako u Osaki ostaje sa 11 igračica. Prvu utakmicu Zmajice igraju u subotu protiv Kanade (sedam sati ujutro po našem vremenu, prijenos na kanalu Sport Klub 1).

Na Svjetsko prvenstvo plasirat će se po tri najbolje reprezentacije iz svake grupe. S obzirom na to da Bjelorusija nije doputovala u Japan zbog problema s koronavirusom, očekuje se da će Zmajice prvi put u historiji nastupiti na SP, ali se još uvijek čeka zvanična potvrda FIBA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.