Četvrta partija birala

Mašić pobijedio Čengića: "Većina delegata smatra da je SDP BiH Sarajevo na dobrom putu"

Objavljeno: 15.09.2019. u 19:11 Autor: J. B.

Čengić tako, nakon što je izgubio funkciju generalnog sekretara partije, sada nije uspio da preuzme, ako je suditi po posljednjim izborima, teško uzdrmanu kantonalnu organizaciju SDP-a

Damir Mašić i Irfan Čangić

Damir Mašić porazio je Irfana Čengića u borbi za mjesto predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo. Ova stranka u Kantonu Sarajevo na Općim izborima 2018. bila tek četvrta stranka po broju osvojenih glasova, ali kako sada stvari stoje, to nije bila prepreka da Mašić ostane na čelu ove partijske organizacije.

- Hvala svim delegatima na podršci za promjene u SDP Sarajevo. Međutim, većina delegata smatra da je SDP BiH Sarajevo na dobrom putu, koji treba nastaviti u naredne četiri godine. Čestitam Damiru Mašiću na izboru za Predsjednika SDP BiH Sarajevo. Pozivam one članove od kojih sam dobio povjerenje, da mu pomognu, te da zajedno jačaju SDP Sarajevo - napisao je Čengić na Facebooku.

Čengić tako, nakon što je izgubio funkciju generalnog sekretara partije, sada nije uspio da preuzme, ako je suditi po posljednjim izborima, teško uzdrmanu kantonalnu organizaciju SDP-a.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije