open-navfaktor-logo
search
Nakon sastanka
Mašić: Protiv smo kratkoročnih rješenja, Čović nije taj koji daje ustupke
Povodom incijative za izmjenu Ustava Federacije Bosne i Hercegovine parlamentarci iz redova "Osmorke" danas su održali sastanak.
18.04.2023. u 16:44
get url
text

Damir Mašić iz SDP-a je rekao da će se uvijek zalagati, da između srednjeg vijeka i budućnosti zapadne Evrope i 21 stoljeća, idu ka 21. stoljeću.

- Zbog toga smo ljuti i kivni na visokog predstavnika, koji je u izbornoj noći potpuno nepotrebno izvršio intervencije i na Ustav i na Izborni zakon, u potpunosti zakomplikovao, politički život u Bosni i Hercegovini - kazao je Mašić, dodajući:

- Podsjećam i ponavljam, da gospodin Schmidt, to nije na taj način vrlo neprincipijelno uradio, mi bi Vladu FBiH imali formiranu prije dva mjeseca. Tako da mi danas smo nažalost, samo kao posljedica lošeg djelovanja i intervencija visokog predstavnika.

Kazao je da su protiv kratkoročnih rješenja, rješenja koja vrše daljnu etno- nacionalnu podjelu, i da se nada da visoki predstavnik neće ići u pravcu u kojem je išao u izbornoj noći te da će popraviti ono što je upropastio.

O izjavi Čovića da neće biti ustupaka Osmorki, naveo je: "Čović ne može dati ikakav ustupak ako buduće rješenje nije stvar političkog dogovora, nego volje šta će uraditi jedan čovjek visoki predstavnik".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.