Mesud Pezer, najbolji bh. bacač kugle, osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom atletskom mitingu u njemačkom Biberichu.

Pezer je slavio u izuzetno jakoj konkurenciji, a njegov najduži hitac završio je na dužini 20.69 metara. To mu je bilo dovoljno za prvo mjesto, a iza sebe je ostavio i Davida Storla, bivšeg svjetskog prvaka, koji je osvojio drugo mjesto.

- Zadovoljstvo mi je što sam u zadnja tri dana bacao na dva veoma jaka turnira u Njemačkoj, i na oba pobijedio. Nakon ovih turnira nastavljam s intenzivnim treninzima u Švedskoj, te kako se približava Svjetsko prvenstvo očekujem da će i moja forma ići i dalje uzlaznom putanjom - napisao je Pezer na svojoj Facebook stranici nakon još jedne odlične predstave.

Pezer je slavio u Njemačkoj i prije tri dana kada je u Bottropu slavio sa dužinom 21.16 metara. 

 

MESUD PEZER POBJEDIO SVJETSKOG PRVAKA

MESUD PEZER POBIJEDIO SVJETSKOG PRVAKA U njemačkom gradu Bottrop-u, danas je održan međunarodni atletski miting na kojem je učestvovao i naš najbolji bacač kugle Mesud Pezer. Pezer je kuglu bacio na dužinu od 21.16m i s tim rezultatom je osvojio prvo mjesto na ovom izuzetno jakom atletskom takmičenju. Naš rekorder je danas iza sebe ostavio Portugalca Arnaulda na drugom, i bivšeg svjetskog prvaka, njemačkog bacača kugle Davida Storl-a, na trećem mjestu. „Zadovoljan sam današnjim nastupom, najpozitivnije je to što mi je forma u laganom, ali konstantnom usponu, a ne može ni da mi ne prija činjenica da sam danas bio bolji od bivšeg Svjetskog prvaka, atletske veličine Davida Storla.“

Posted by Mesud Pezer on Saturday, July 6, 2019