open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Meteorolog otkrio kakvo će vrijeme biti za vikend i tokom prvomajskih praznika
U Bosni i Hercegovini danas, naročito u prijepodnevnim satima, bit će više sunca. Tokom dana razvoj naoblake, ali bez padavina.
27.04.2023. u 11:59
get url
text

Slično vrijeme očekuje se i u petak, kada će ponovo prijepodne biti sunčano, a poslijepodne više oblaka. Prolazna kiše može biti u Bosni u noći sa petka na subotu, kaže Damir Šantić, meteorolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

- Što se tiče prvog dana predstojećeg vikenda, bit će nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom tokom većeg dijela subote, naročito u centralnim, istočnim i sjevernim dijelovima zemlje. I u nedjelju će biti dosta oblaka i pljuskova u cijeloj zemlji. Kiša neće padati cijeli dan, ali povremeni iznenadni pljuskovi mogući su. Kada je riječ o temperaturama, tokom vikenda jutarnje će se kretati od šest do 11, a dnevne od 16 do 22 stepena Celzijusa - navodi Šantić.

U ponedjeljak, 1. maja, dosta oblačno vrijeme, ali se padavine, prema riječima Šantića, očekuju tek u poslijepodnevnim satima i to u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne gdje se i u utorak i srijedu najavljuje dosta kiše.

- I tokom prvomajskih praznika temperature će biti slične onima za vikend, a to znači da će se jutarnje kretati od šest do 11, a dnevne i do 22 stepena Celzijusa. Oni koji planiraju 1. maj provesti na otvorenom, poruka je da vrijeme neće biti idealno, ali najvažnije je da veći dio dana neće biti padavina, tek negdje kasno poslijepodne, tako da i oni koji krenu u prirodu mogu lijepo iskoristiti dan - kazao je Šantić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.