open-navfaktor-logo
search
Migrantska kriza
MFS-EMMAUS podijeli više od hiljadu obroka sedmično za migrante u Tuzli
Iz Udruženja navode kako će dolaskom zime, noći na betonu kod Autobuske stanice u Tuzli biti će još hladnije i neizvjesnije, a migrantski san ostat će isti - bolje sutra
25.10.2019. u 13:36
get url
text

Udruženje MFS-EMMAUS već mjesecima spremno dočekuje sve veći priliv migranata na području Tuzle u BiH.

Svakodnevno ovim ljudima dijeli više od 150 toplih obroka, čaja i kafe kao okrijepljenje nakon dugog i mukotrpnog pješačenja, što je na sedmičnoj bazi oko 1.000 obroka.

- Pored toplih obroka osigurano im je tuširanje, čista odjeća i obuća kao i medicinska intervencija u vidu sanacije i previjanja rana nastalih tokom pješačenja. Sedmično im se pruži oko 150 takvih intervencija - naveli su iz Udruženja. 

U ovaj grad migranti dolaze preko Srbije iz Sirije, Pakistana, Afganistana, Iraka, Irana, Maroka, Bangladeša, Eritreje, Indije, Sudana.

{$galerijaFotografija}

Dodaju kako će dolaskom zime noći na betonu kod Autobuske stanice u Tuzli biti još hladnije i neizvjesnije, a migrantski san ostat će isti - bolje sutra.

- Pokušavamo im prikupiti što više toplije odjeće, deka i hrane kako bismo olakšali njihov boravak pod otvorenim nebom. Veoma su zahvalni na ukazanoj pomoći, ali žele što prije ići dalje u druge Evropske zemlje - navodi se u saopćenju.

MFS-EMMAUS dijeli obroke za migrante u Tuzli, 25.10.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.