open-navfaktor-logo
search
"Zaista degutantno"
Miletić: Forto iznio neistine, moj stav o kandidatima za Vijeće ministara je nepromijenjen
Zlatko Miletić, državni zastupnik iz pokreta Za nove generacije, komentirao je izjavu predsjednika Naše stranke Edina Forte, koji je jučer kazao kako su "razjašnjene kritike državnog zastupnika Zlatka Miletiće upućene 'Osmorki', odnosno 'Šestorki'".
13.01.2023. u 11:03
get url
text

Forto je kazao kako smatra da "Miletić ne bi u javnosti nastupao na način kako jeste, odnosno kritikovao pojedine stranke Šestorke na državnom nivou, da je imao sve informacije koje su mu prezentirane na sastanku koji je održan 9. januara".

Kako je kazao Miletić za BHT1, tačno je da je su u ponedjeljak imali sastanak koji je, kako je kazao, trajao četiri i po sata, ali i da su se dogovorili da ne izlaze u javnost sa detaljima tog sastanka.

- Međutim, pošto pojedina gospoda iz te "Šestorke", "Osmorke", kako god da ih nazovemo, ne mogu da otrpe pa moraju izaći i vidim govore stvari koje kao prvo nisu tačne, ovo je dobra prilika da ih demantujem - kazao je Miletić za BHT1.

Kako je naveo, Forto je tokom gostovanja u Jutarnjem programu BHT1 "rekao dvije neistinite ili djelimično istinite tvrdnje".

- Prva je da su oni meni ko biva pojasnili sve što se dešavalo. To je tačno, ali nije dodao da ja sa njihovim pojašnjenjima nisam zadovoljan, niti sa bilo kojom radnjom koju su oni meni pojasnili kada je u pitanju čitava uspostava Vijeća ministara. Druga stvar koja nije korektna - rekao je da je sve te stvari Nermin (Ogrešević) trebao meni prenositi, da je on bio informisan. To apsolutno nije tačno, nije bio dovoljno informisan i nije trebao njega informisati već profesora Marjanovića jer ja nisam u NES-u već sam u Za nove generacije - istaknuo je Miletić.

Dodao je i da je i član SDP-a Irfan Čengić, kojeg, kako je kazao, izuzetno cijeni, također iznio neistinu o tome da je on podržao sadašnji saziv Vijeća ministara na čelu sa Zoranom Tegeltijom, pojasnivši da o sastavu Vijeća ministara glasa Zastupnički dom, a da je on bio član Doma naroda.

- A o onome šta ja mislim o gospodinu predsjedavajućem i pojedinim ministrima u ovom sazivu Vijeća ministara, gospodin neka uđe na moju Facebook stranicu, gdje imaju sva moja obraćanja, ne ova mahalska, već javna, državna, u okviru parlamenta - kazao je Miletić dodavši da ne misli da je to zlonamjerno, već da je čista neinformiranost, ali da nije korektno.

Miletić je kazao da je njegov stav nakon sastanka u ponedjeljak ostao nepromijenjen.

- Ja sam tada rekao, rekao sam i njima, a govorim i sad: Budu li izabrani kandidati za ministre i zamjenike koji imaju bilo kakvu zakonsku prepreku u smislu bavljenja kriminalom, da su presuđeni za određena kaznena djela, da je protiv njih podignuta optužnica ili da se vodi istraga protiv njih, za takav saziv Vijeća ministara neću glasati, bila to "Osmorka" ili neko treći, sasvim je nebitno - podvukao je Miletić.

Kazao je da je "zaista degutantno da ponovo imamo situaciju kao sa ovim Vijećem ministara, da podržavamo ljude koji su, pod navodnicima, skloni tome da izvršavaju krivična djela".

- To mi ne pada na pamet - kazao je Miletić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.