open-navfaktor-logo
search
Dom naroda
Miletić: Rođen sam na Bistriku, prvo sam naučio psovati i rado bih psovkama odgovorio nekima iz regiona
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić je na današnjoj sjednici ukazao na specijalni rat koji se, kako je kazao, vodi protiv BiH.
08.10.2020. u 11:45
get url
text

Miletić je ocijenio kako iza tog specijalnog rata stoje velikodržavni projekti iz najmanje tri zemlje, odakle se na neprimjeren način odnosi prema institucijama BiH i pojedincima koji nose vlast u institucijama BiH.

- Čak idu do te mjere da pojedini nosioci javnih funkcija u tim zemljama upotrebljavaju i psovke – kazao je Miletić.

Kazao je da je rođen nekoliko stotina metara od zgrade Parlamentarne skupštine BiH, u sarajevskom naselju Bistrik, te da su "psovke nešto što se prvo nauči u životu".

- Pošto se mi mijenjamo i mi hoćemo da idemo u EU, iako bih vrlo rado psovkama nekima od njih odgovorio šta mislim o njima i njihovim politikama, želim da kažem, jer očigledno oni za cilj imaju da razviju strah među građanima BiH, da prvo poručim građanima BiH da se ne trebaju plašiti, da se mi njih ne bojimo – izjavio je Miletić.

U tom kontekstu je postavio pitanje Predsjedništvu BiH, s obzirom na to da se bliži godišnjica potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, da li će organizirati konferenciju na temu, te da li će tu priliku iskoristiti da pozovu najviše predstavnike potpisnika Dejtonskog sporazuma, da se, kako je kazao, konačno sa njima razvija dijalog i da se riješe otvorena pitanja. Predložio je da se i od ostalih potpisnica Sporazuma, odnosno na države i unije van regije koje su stavile svoj potpis, zatraži odgovor na pitanje "kuda ide BiH".

- Svi u okruženju imaju percepciju da smo mi ovdje glupi narodi. Da ne bismo ispali glupi, ja ih molim da tu priliku iskoriste da kažu u kojem pravcu ide ova zemlja – izjavio je Miletić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.