open-navfaktor-logo
search
Sada prihvata BiH
Milorad Dodik u Beogradu komentirao deklaraciju SDA
Nama nije uopšte jednostavno prihvatiti da se nalazimo u BiH, ali prihvatamo dejtonsku BiH, rekao je Dodik
14.09.2019. u 16:50
get url
text

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je BiH moranje za Srbe, koji su spremni da čuvaju mir, ali ne i da trpe torturu bošnjačke političke elite, prenose Nezavisne.com.

Dodik je rekao novinarima u Beogradu da će u RS veoma dobro pročitati deklaraciju SDA, a u kojoj se, između ostalog, navodi da je primarni i dugoročni cilj SDA republika BiH.

On je poručio da nikakve republike BiH nema i da, što se tiče Srba postoji samo Republika Srpska.

- Ukoliko je njima dozvoljeno da nešto takvo rade, onda je sasvim normalno da mi smatramo da je nama dozvoljeno da se bavimo pitanjem samoopredjeljenja do otcjepljenja. Dakle, nemamo ni jedan razlog da budemo sa drugima koji nas ne žele i koji ne žele da prihvate te realnosti - rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da SDA već dugo negira BiH i da bi Bošnjaci htjeli "BiH po svome".

- Ovo je samo jedna faza onoga što oni krajnje žele da urade, ali nema BiH bez Republike Srpske. Niko valjda nije dovoljno lud, naivan i blesav da pomisli da bi neko samo ukinuo Republiku Srpsku. Oni je sigurno ne mogu ukinuti jer nemaju ni razloga, ni mogućnosti da to učine - rekao je Dodik.

On je naglasio da BiH održava međunarodni faktor, a razjedinjava ovo što radi SDA.

- Nama nije uopšte jednostavno prihvatiti da se nalazimo u BiH, ali prihvatamo dejtonsku BiH. Oni očigledno nisu htjeli ni da vide, ni da čuju, ni da održe Republiku Srpsku i to mi znamo - rekao je Dodik.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.