Ministar Edin Ramić i paroh Saborne crkve Radivoje Krulj razgovarali su o stanju srpske povratničke zajednice. Završetak izgradnje kompleksa i crkve prioriteti su Srpske pravoslavne crkve u Mostaru.

- Ministarstvo redovno podržava naš rad proteklih nekoliko godina. Pored značajnije podrške za izgradnju Saborne crkve, dobili smo podršku i za rekonstrukciju stare škole SPC. Čini mi se da smo do sada pogodili cilj, obnavljamo hramove, obnavljamo ljubav, uzajamno poštovanje, dobrosusjedstva i života - kazao je Krulj.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će nastaviti podržavati povratak svih na svoja ognjišta. 

- Podržavamo obnovu pravoslavne crkvu u Mostaru i to govori sve o nama jer dijelimo radost vjernika u Mostaru, kao što smo dijelili radost kada je obnovljena Ferhadija džamija u Banjoj Luci. Ono najgore i najbolje u snažnim i moćnim ogleda se u odnosu prema onima koji su na marginama i u manjini. Naša snaga je upravo u odnosu prema manjinama. Mi ćemo i dalje pružati podršku svim vjerskim zajednicama, a oni koji to rade drugačije govori sve o tzv. političkim elitama, instruisanim iz različitih centara moći i koji ne dijele životni prostor sa ljudima koji su se vratili na svoja prijeratna mjesta - istakao je Ramić, saopćio je FMROI.