open-navfaktor-logo
search
Podrška
Ministar Ramić posjetio učenike iz povratničke škole Snagovo
Osnovnu školu u povratničkom mjestu Snagovo kod Zvornika posjetio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.
06.09.2021. u 10:51
get url
text

Školu pohađa 25 učenika - povratnika. Sa predsjednikom Skupštine Grada Zvornika, menadžmentom škole, nastavnim osobljem i učenicima Ramić je razgovarao o potrebama učenika i projektu koji je nedavno realiziran.

Uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica završeno je utopljavanje ove područne škole.

- Danas smo tu da učenicima i njihovim učiteljima poželimo uspješnu novu školsku godinu. Dok su učenici bili na zasluženom odmoru, mi smo završili radove na termoizolaciji prostorija u kojima borave. Ranije smo radili na poboljšanju grijanja i time je školski objekat adekvatan za izvođenje nastave. Ništa nas ne obraduje kao projekti čiji su direktni korisnici djeca. Razgovor s njima nas je motivirao, a dodatno priznanje će nam biti njihovi školski rezultati - istakao je Ramić.

Edina Suljičić je učiteljica u područnoj školi na Snagovu, sretna je što će učenici pohađati nastavu u obnovljenim prostorijama.

- Više od deset godina radim na Snagovu. Pored izvođenja nastave, trudimo se aktivno sudjelovati i u projektima koji će poboljšati uvjete u našoj školi. Sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica imamo dobru saradnju, javljamo se na javne pozive i povremeno realiziramo najbitnije projekte koji se odnose na naše đake - rekla je Suljičić, saopćilo je Ministarstvo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.