Pod nadzorom

Ministar zdravstva Srbije: Vučić je bio životno ugrožen

Objavljeno: 17.11.2019. u 11:42

Medicinski timovi su proveli sve neophodne mjere za saniranje ozbiljnog zdravstvenog stanja, a predsjednik Srbije Vučić je, prema riječima ministra Lončara, dobro odreagovao na terapiju koja mu je propisana

Vučić je bio životno ugrožen

FOTO: AA

Ministar zdravstva Srbije Zlatibor Lončar istakao je danas da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da potraži pomoć ljekara Vojnomedicinske akademije.

- Odmah po prijemu procijenjeno je da je predsjednik Srbije životno ugrožen - rekao je ministar Lončar.

Medicinski timovi su proveli sve neophodne mjere za saniranje ozbiljnog zdravstvenog stanja, a predsjednik Srbije Vučić je, prema riječima ministra Lončara, dobro odreagovao na terapiju koja mu je propisana.

Ipak, stručni timovi VMA su predsjedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio od pogoršanja zdravstvenog stanja do kojeg je došlo u petak, prenosi Blic.

Izvor:   Blic

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije