open-navfaktor-logo
search
Sastanak SDA - HDZ
Mirsad Zaimović o formiranju vlasti u FBiH: Idemo u pozitivnom smjeru
U Sarajevu je danas održan još jedan sastanak između Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice oko formiranja vlasti i otvorenih problema u funkcioniranju vlasti na nivou Federacije BiH.
31.03.2021. u 19:03
get url
text

Na sastanaku su bili predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović ispred SDA, te predsjednik Federacije i potpredsjednik HDZ-a Marinko Čavara i Mladen Bošković. 

- Danas smo imali treći u nizu razgovor sa kolegama iz HDZ-a. Na početku svih ovih susreta koje imamo je dogovoreno da ne izlazimo sa detaljima da ne bi neke stvari zakomplikovali. Zasad, razgovori idu u pozitivnom smjeru i mislim da smo neke stvari već otkočili, a kada budemo imali konkretne stvari onda ćemo skupa izaći u javnost s tim. Dok ne dovršimo dogovore ne izlazimo u javnost.

Za 15 dana imamo nove razgovore. Dogovorili smo se da pripremimo neke od materijala, argumentacije s jedne i s druge strane oko problema koji su otvoreni – rekao je za Faktor Mirsad Zaimović koji je dodao da danas sastanku iz opravdanih razloga nisu prisustvovali Edin Ramić i Tomislav Martinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.