open-navfaktor-logo
search
Zmajići oslabljeni
Mlada reprezentacija BiH: Prije puta u Švedsku zbog koronavirusa otpao igrač Zrinjskog
Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su u Boras gdje će 12. novembra od 17 sati odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švedske.
10.11.2021. u 14:17
get url
text

Prije polaska iz Sarajeva trener u stručnom štabu Admir Raščić otkrio je kako je naš tim dodatno oslabljen i to zbog koronavirusa.

- Pripreme idu onako kako smo planirali. Kao što je već poznato Amar Dedić zbog povrede neće moći da nastupi u predstojećim utakmicama, a zbog korona virusa otpao je i Igor Savić (fudbaler Zrinjskog, op.a). Ostali igrači su zdravi i spremni. Dobro su radili u ovom periodu u Zenici i ako je suditi prema njihovom zalaganju, energiji i stavu možemo očekivati pozitivan rezultat u Švedskoj - kazao je Raščić.

Optimista je defanzivac Đorđe Milojević.

- Dobro smo radili u pripremnom periodu. Upoznati smo sa protivnikom jer smo se već sastali s njima. Poznajemo njihove vrline i mane, znamo odakle na prijeti najveća opasnost. Međutim, mi imamo vjeru u naše kvalitete i nadam se da ćemo osvojiti tri boda - rekao je fudbaler Borca.

Mlada reprezentacija BiH nakon pet odigranih susreta zauzima peto mjesto u našoj grupi sa pet osvojenih bodova, od mogućih 15.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.