- Želimo da sva djeca Srebrenice, bez obzira gdje se danas nalazila, učestvuju i daju svoj glas na izborima. Nikada nije bilo važnije, za one koji Srebrenicu imaju u srcu, da izdvoje malo vremena i registruju se za izbore. Učinite to zbog generacije koja dolazi, nas koji smo se vratili, budućnosti ovog kraja - poručili su u pismu javnosti.

Ističu da je rok za prijavu 31. august ove godine i vremena je sve manje, ali mladi povratnici u Srebrenicu vjeruju da je njihov glas važan.

U pismu naglašavaju da je glas na izborima glas za šansu da imaju škole bez diskriminacije, prilike da rade i od svog rada žive, te da imaju mogućnost da naprave Srebrenicu domom i gradom u kojem će svi biti dobrodošli.

- Ne želimo da nam se podmeće fraza pomirenja kao predizborni trik, kao ni da živimo u strahu od govora mržnje i novih poziva na ubijanje. Naš dan je došao, dan kada svi možemo s ponosom reći da je Srebrenica naša adresa, bez obzira gdje bili - zaključuju u pismu mladi Srebrenice, okupljeni oko Inicijative "Moja adresa: Srebrenica".