open-navfaktor-logo
search
Šokantna ispovijest
"Moj otac je roditelje zakopao golim rukama"
Izraelski fudbalski stručnjak ispričao je potresnu životnu priču svog oca koja je imala jak uticaj i na njega
27.09.2019. u 22:15
get url
text

Nekadašnji trener Chelseaja Avram Grant u intervjuu za CNN govorio je o temi o kojoj nije lako pričati. Naime, izraelski fudbalski stručnjak ispričao je potresnu životnu priču svog oca koja je imala jak uticaj i na njega, a koju mu je bilo nemoguće izbaciti iz glave.

– Bio je to šok za mene. Otac je vikao, a ja sam pitao majku šta se događa. Ona je bila smirena i samo ga je pomazila, a otac se vratio na spavanje – objasnio je Grant jednu od noćnih mora svga oca.

Kasnije je izraelski trener pokušao da shvati kako je njegov otac uopće mogao da ostane "normalan" nakon svega što je proživio kao dijete.

Grantov otac je 1941. godine uspio da pobjegdje iz Poljske okupirane nacistima, i to kada je imao samo 13 godina. Sa ostatkom porodice otišao je na sjever Rusije gdje se susreo sa novim "paklom". Temperature u tom mjetu padale su i ispod 40 stepeni Celzijusa, što je oduzelo tri života u njegovoj izbegličkoj porodici.

– Moj otac je golim rukama zakopao roditelje i sestru, morao je sam da iskopa grob – otkrio je Grant potresan detalj iz prošlosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.