Policija legitimisala

Mostar: Još jedan prekršajni nalog za odlaganje smeća pred Gradskom vijećnicom

Objavljeno: 30.06.2019. u 23:07 Autor: A. B. Š.

Bitno je da nas dođe što više i da pokažemo nezadovoljstvo radom gradske uprave, odnosno da želimo promjene, stajalo je u pozivu na društvenoj mreži Facebook

FOTO: Facebook


Okupljanje nezadovoljnih građana pred Gradskom vijećnicom u Mostaru, gdje su organizirali večernje odlaganje smeća ispred ove ustanove obilježili su novi prekršajni nalozi.

Naime, desetak građana koji su se odazvali pozivu na društvenoj mreži Facebook dočekala je policija te je Edi Mesihoviću, koji je jedini ostavio smeće ispred ulaza u zgradu uručila prekršajni nalog. Ovo je drugi u zadnjih par dana.

Naime, policija je Edu Mesihovića privela u srijedu jer je svako jutro u znak protesta ostavljao kesu sa smećem ispred Gradske vijećnice u Mostaru. Uručen mu je tada prekršajni nalog za odlaganje smeća na javnoj površini u iznosu 200 KM, no on je tražio sudsko odlučivanje.

- Okupljamo se na Španskom trgu u 20 sati. Odatle polako idemo šetnjom do Gradske uprave da odložimo smeće. Smeće nije obavezno. Bitno je da nas dođe što više i da pokažemo nezadovoljstvo radom gradske uprave, odnosno da želimo promjene – stajalo je u pozivu na društvenoj mreži Facebook.

Policija je legitimisala i ostatak prisutnih ispred Gradske vijećnice.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije