open-navfaktor-logo
search
Vikend
Mostarci sunčanu subotu proveli u prirodi
Vožnja bicikala, zip line i penjanje samo su neke od aktivnosti kojima su se bavili građani koje smo zatekli na Fortici
03.11.2018. u 18:10
get url
text

{$galerijaFotografija}

Park Fortica danas je bio mjesto okupljanja velikog broja Mostaraca.

Temperatura i do 23 stepena bila je više nego dobar poziv za druženje s prirodom. Brdsko – biciklističko udruženje "MTBA" Mostar i Sportsko društvo "Zalik" Mostar potrudilo se da posjetioci provedu nezaboravan dan. 

Vožnja bicikala, zip line i penjanje samo su neke od aktivnosti kojima su se bavili građani koje smo zatekli na Fortici. Bilo je i onih koji su samo uživali u prirodnim ljepotama uz omiljeni napitak.

Prema riječima Alena Jaganjca iz Sportskog društva "Zalik" Mostar, ovaj dan u prirodi su organizovali sa ciljem propagiranja boravka u prirodi.

- Na ovaj način smo pokušali pozvati naše sugrađane da bar tokom vikenda izađu iz svakodnevne gradske gužve i uživaju u ljepoti koja im je na dohvat ruke - kazao je Jaganjac.

Svi posjetioci su danas imali priliku i da uživaju u besplatnom grahu koji je za njih pripremio Nusret Pintul -Bilda, vođa pobjedničke ekipe "Grahijade 2018" iz Sportskog društva "Zalik", uz pomoć organizatora.

O kvaliteti graha, najbolje govori činjenica da je sav grah pojeden.

- Na kraju druženja ovoga dana u prirodi možemo reći da smo vrlo zadovoljni. Odaziv je bio jako dobar. Posebno nas raduje veliki broj mališana. Svi su imali priliku da se zabave i probaju neku od atraktivnih aktivnosti koje mi nudimo. Mislim da su svi kućama otišli sretni, a mi smo sretni jer su obećali da će se vratiti opet – istaknuo je Đani Rahimić iz Brdsko – biciklističkog udruženja "MTBA" Mostar.

Mostarci sunčanu subotu proveli u prirodi, 03.11.2018.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.