open-navfaktor-logo
search
Podrška
Muftija Fazlović posjetio napadnutu porodicu: Tražimo da Bošnjaci konačno imaju miran život u Vlasenici
Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović posjetio je danas porodicu Amira Ferhatovića u Vlasenici, koja je prije dva dana napadnuta ispred svoje kuće.
30.07.2021. u 12:51
get url
text

VEZANI TEKST - Vlasenica: "Napadač je htio izbosti moga sina, mene je isjekao po rukama, pomozite nam"

Tada su lakše povrijeđeni Amir i njegova majka, a supruga i troje malodobne djece još su u šoku i strahu zbog ovog događaja.

Muftija Fazlović je osudio napad na ovu porodicu, te nemir i strah koji se na ovaj način unose među Bošnjake u Vlasenici i otežavaju im svakodnevni život. Širok je raspon posljedica govora mržnje kojim su nerijetko izloženi Bošnjaci, koji su se nakon progona, strašnih zločina i genocida vratili i žive u svojim domovima, saopćilo je Muftijstvo tuzlansko. 

Netrpeljivost i diskriminacija nad Bošnjacima u Vlasenici, koje lokalna vlast provodi i iz kojih se lahko pojavi i nasilje, moraju biti zaustavljene. Nadležne državne institucije i međunarodne organizacije treba da budu više prisutne u ovom gradu, kako bi se zaštitili Bošnjaci. Temeljna ljudska prava moraju biti osigurana u svakom dijelu naše domovine Bosne i Hercegovine, a svaki pojedinac mora imati siguran i miran život - saopćeno je. 

- Tražimo da Bošnjaci Vlasenice konačno imaju imaju miran i dostojanstven život u vlastitim domovima i u svom gradu - poručio je muftija Fazlović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.