open-navfaktor-logo
search
Prijavio sutradan
MUP KS o napadu na laboranta u Hadžićima: Zadobio lakšu povredu, osumnjičeni pozvan na ispitivanje
MUP Kantona Sarajevo oglasio se o napadu na medicinskog tehničara koji se desio 19. augusta u neposrednoj blizini Doma zdravlja Hadžići.
23.08.2021. u 16:01
get url
text

VEZANI TEKST - Oglasili se Sindikat i Forto: Teško pretučen laborant u DZ Hadžići, obećana bolja zaštita

Kako je saopćio MUP KS, u 12.15 sati obaviještena je Šesta PU da je u neposrednoj blizini doma zdravlja Hadžići, u ulici Anđelka Lažetića jedna osoba fizički napala i povrijedila uposlenika ove zdravstvene ustanove.

- Po zaprimljenoj obavijesti odmah su postupili policijski službenici koji su došli do saznanja da je F. B., rođen 1992.godine, nastanjen u Hadžićima, fizički napao E. H., rođen 1978.godine, nastanjen u Sarajevu, uposlenik spomenutog doma zdravlja, kojem su ljekari u KCUS-u konstatirali lahku tjelesnu povredu - navode iz Uprave policije MUP-a KS.

Sutradan ujutro, u 9 sati, u službene prostorije Odjeljenja kriminalističke policije Hadžići i Trnovo, došao je E. H., te tom prilikom podnio prijavu i saslušan je u svostvu svjedoka na okolnosti fizičkog napada.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon zaprimljene prijave, F. B. je upućen poziv da se javi u službene prostorije Šeste PU, radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 173. KZ F BiH (lahka tjelesna ozljeda), na štetu E. H. iz Sarajeva. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela - kazali su iz sarajevske policije.

Iz Uprave policije MUP-a KS su naglasili da je u konkretnom slučaju policija postupila u skladu sa zakonom propisanim procedurama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.