open-navfaktor-logo
search
Nabavka opreme
MUP ZDK planira kapitalna ulaganja od 930.000 KM
Prema programu utroška koji je Vlada ZDK usvojila na šestoj sjednici, pored ostalog je planirana nabavka specijalnih kombi i putničkih vozila, alkometara, mobilnih radara, opreme za krim-tehniku, računara i kancelarijske opreme te dogradnja video nadzora u policijskim stanicama Breza i Visoko
28.05.2019. u 15:54
get url
text

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) planira u 2019. godini realizirati kapitalna ulaganja od 930.000 KM, od čega će 800.000 KM biti utrošeno za nabavku opreme, a 135.000 KM za rekonstrukciju i investiciono održavanje prostorija i zgrada organizacionih jedinica MUP-a, saopćeno je iz Press-službe Zeničko-dobojskog kantona.

Prema programu utroška koji je Vlada ZDK usvojila na šestoj sjednici, pored ostalog je planirana nabavka specijalnih kombi i putničkih vozila, alkometara, mobilnih radara, opreme za krim-tehniku, računara i kancelarijske opreme te dogradnja video nadzora u policijskim stanicama Breza i Visoko.

MUP planira uložiti 140.000 KM u rekonstrukciju elektromreže u organizacionim jedinicama, rekonstrukciju sistema ventilacije u prostorijama centralne arhive te rekonstrukciju lifta u sjedištu MUP-a u Zenici.

U okviru stavke "nabavka stalnih sredstava u obliku prava", planirano je 40.000 KM za nabavku licenci za vještačenje mobitela, kao i nadogradnju, optimizaciju i administraciju softvera za automatsku obradu prekršaja s radarskih sistema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.